Trendigt, klassisk eller nytänkande - vad väljer du? Moderna Smycken är en av Sveriges absolut största juvelbutiker. Oavsett om du är ute efter bijouterier, ädla stenar av högsta valör eller mode- respektive kvalitetsklockor – här finns något för alla. I den egna verkstaden tillverkas skräddarsydda smycken åt de kunder som själva vill designa sitt nya smycke.

Moderna Smycken grundades för 13år sedan och har sedan dess vuxit till en imponerande verksamhet med en över 300 kvadratmeter stor butik i Jönköping, egen verkstad och en näthandel.

Företaget drivs idag av de två bröderna Gabriel och Christian Tekin. Christian är guldsmed och ansvarig för butik och verkstad medan Gabriel bland annat sköter företagets webbutik, kundkontakter och marknadsfrågor.

Tio år i rad har Moderna Smycken tagit emot utmärkelsen, Årets Butik. Något man naturligtvis är mycket stolta över.

Utmärkande för Moderna Smycken är kanske främst det breda utbudet. Här finns verkligen smycken för alla smaker och plånböcker.

– Vi har produkter i de flesta prislägen, berättar Gabriel.

Man bevakar skickligt aktuella trender och olika varumärkensom man tror kommer att locka kunderna. Utbudet består av en väl avvägd mix av klassiska märken och nya trendsättare.

– Särskilt våra yngre kunder är intresserade av specifika varumärken så det är otroligt viktigt att vi håller koll på trender och influenser, säger Gabriel. 

Par som ska förlova respektive gifta sig är naturligtvis en stor kundgrupp. Moderna Smycken uppskattas för den stora valfrihet man erbjuder.

– Vissa par kommer in i butiken och väljer ringar som finns i vårt ordinarie sortiment medan andra har mer eller mindre personliga önskemål om hur deras ringar ska se ut, säger Christian och understryker hur viktigt det är att man i de senare fallen lyckas förmedla en bild av hur de färdiga ringarna kommer att se ut samt uppge rätt pris.

Tack vare den egna verkstaden och den långa erfarenheten av branschen som gör det möjligt att arbeta utan mellanhänder kan man erbjuda sina produkter till ytterst konkurrenskraftiga priser. Frågan är om det finns någon annan aktör i landet som kan tillhandahålla exklusiva smycken till så låga priser som Moderna Smycken?

– Att vi inte är bundna till någon kedja eller måste anpassa oss efter mellanhänder gör oss fria att anpassa oss efter våra kunder och deras önskningar, säger Gabriel.